سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند نقل و انتقالات لیگ بیست و پنجم / آرش رضاوند دو ساله به سپاهان پیوست قهرمان جام جهانی دیگر به سپاهان برنمی‌گردد تصاویر / صفحه نخست روزنامه‌های صبح دوشنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۴ چلسی با غلبه بر پاری‌سن‌ژرمن قهرمان جام‌جهانی باشگاه‌ها شد اهدای مدال فینال جام جهانی باشگاه‌ها به علیرضا فغانی توسط ترامپ + فیلم پایان داستان جذاب لبران و لیکرز/ پادشاه رفتنی شد

قهوه را چه ساعتی بنوشیم تا خطر مرگ زودرس و بیماری قلبی کاهش یابد؟

نتایج تازه‌ترین تحقیقات انجام شده نشان داد که مزایای مصرف قهوه برای سلامتی انسان می‌تواند به زمان نوشیدن آن بستگی داشته باشد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۳ - ۱۹ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 08
کد خبر: ۲۶۷۹۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ محققان نتایج تحقیقی را روز سه‌شنبه در مجله قلب اروپا منتشر کردند که داده‌های رژیم غذایی و سلامتی ۴۰ هزار و ۷۲۵ داوطلب بزرگسال بالای ۱۸ سال را در فاصله سال‌های ۱۹۹۹تا ۲۰۱۸ مورد مطالعه قرار داده است.

در رژیم غذایی شرکت کنندگان در این مطالعه هم قهوه بدون کافئین و هم قهوه کافئین‌دار گنجانده شد و زمان‌بندی مصرف قهوه نیز در سه دوره صبح (از ساعت ۴ تا ۱۱:۵۹)، بعد از ظهر (از ۱۲ تا ۴:۵۹) و عصر وشب (از ۵ تا ۳:۵۹ بامداد) طبقه‌بندی شد.

در پایان این دوره مطالعاتی، چهار هزار و ۲۹۵ مورد مرگ به هر علتی، هزار و ۲۶۸ مورد ابتلا به بیماری قلبی عروقی و ۹۳۴ مورد ابتلا به سرطان ثبت شد.

در مقایسه با افرادی که قهوه نمی‌نوشیدند، افرادی که به نوشیدن قهوه فقط در صبح عادت داشتند، ۱۶ درصد کمتر از سایرین با خطر مرگ زودرس مواجه شدند. خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی نیز برای آنها ۳۱ درصد کاهش یافت. اما کسانی که تمایل به نوشیدن قهوه در طول روز داشتند، با کاهش خطر مرگ و ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مواجه نشدند.

نویسندگان این مطالعه یادآوری کردند که نتیجه مثبت ثبت شده برای کسانی که قهوه صبحگاهی می‌نوشند، به کافئین‌دار یا بدون کافئین بودن قهوه ارتباطی نداشته است.

نتیجه این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف قهوه در بعدازظهر یا عصر ممکن است ریتم شبانه روزی و سطح هورمون‌هایی مانند ملاتونین را مختل کند. سطوح پایین ملاتونین با سطوح بالاتر فشار خون و استرس اکسیداتیو و خطر بیشتر بروز بیماری‌های قلبی عروقی مرتبط است.

قهوه همچنین حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد که ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد، التهاب را در بدن کاهش می‌دهد.

به گفته نویسندگان نتایج این مطالعه، برخی از نشانگر‌های التهابی در خون معمولاً در صبح بالاترین میزان را دارند و به همین دلیل اثر ضد التهابی الگوی مصرف قهوه متمرکز بر صبح ممکن است مفیدتر از الگوی متمرکز بر نوشیدن قهوه در بعدازظهر و عصر باشد.

با این حال، برخی کارشناسان یادآوری کردند که این مطالعه می‌تواند دارای کاستی‌ها و سوگیر‌هایی باشد. مثلا شاید الگوی نوشیدن قهوه صبحگاهی نشان‌دهنده یک سبک زندگی سالم است باشد. چون ممکن است افرادی که قهوه صبحگاهی می‌نوشند، تمایل بیشتری به ورزش و خوردن غذا‌های غیرفرآوری شده داشته باشند.

علاوه بر این، اطلاعات ژنتیکی مشارکت کنندگان در این مطالعه در دسترس نبوده، بنابراین نویسندگان نتایج این مطالعه قادر به بررسی اثر احتمالی نرخ متابولیسم کافئین بر پایه تفاوت‌های ژنتیکی نبودند. / یورونیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر